Vad är Synefrin (Synephrine)?

Synefrin är en naturligt förekommande substans som finns i vissa växter och dåå främst citrusfrukter som bitterapelsin. Synefrin anses ha en stimulerande/höjande  effekt på kroppens ämnesomsättning.

Hur fungerar Synefrin för viktnedgång?

När synefrin konsumeras kan den binda till adrenerga receptorer i kroppen ( beta-3-receptorer). Detta kan öka frisättningen av signalsubstanser som noradrenalin, vilket i sin tur kan öka kroppens energiförbrukning.

Genom att öka noradrenalins frisättning kan synefrin öka den basala metabolismen, vilket är den mängd energi kroppen förbränner i vila. Det innebär att ämnesomsättningen kan öka även när du inte är fysiskt aktiv.

Synefrin kan också ha en mild aptitdämpande effekt som kan bidra till minskat kaloriintag och viktminskning.

Ökad ämnesomsättning är fördelaktig för viktnedgång av flera skäl:

Högre kaloriförbränning: Ämnesomsättningen är den process där kroppen omvandlar föda till energi. När ämnesomsättningen ökar förbränner kroppen fler kalorier, även i vila. Det innebär att du kan förbränna mer energi även när du inte tränar eller är fysiskt aktiv. Med en ökad ämnesomsättning kan du potentiellt skapa en kaloribalans där du förbränner fler kalorier än du konsumerar, vilket kan leda till viktnedgång över tid.

Fettförbränning: En ökad ämnesomsättning kan underlätta förbränningen av fett. När kroppen förbrukar mer energi behöver den fler resurser, och om det inte finns tillräckligt med kalorier från kosten kommer kroppen att använda fettreserverna som bränsle. En högre ämnesomsättning kan därmed bidra till att minska kroppsfettet och främja viktnedgång.

Ökad energi och aktivitet: En ökad ämnesomsättning kan ge dig mer energi och motivation att vara mer fysiskt aktiv. När du har mer energi känner du dig piggare och kan ha lättare att genomföra träning och röra på dig regelbundet. Genom att vara mer aktiv förbränner du fler kalorier och kan påskynda viktnedgången.

Sammanfattning

Så vad kan vi dra för slutsatser av allt detta då?

Det är viktigt att komma ihåg att ämnesomsättningen påverkas av flera faktorer som tex  ålder, kön, genetik och muskelmassa. Att öka ämnesomsättningen ensam kommer inte att leda till dramatisk viktnedgång. Det är bäst att kombinera en ökad ämnesomsättning med en balanserad kost, regelbunden fysisk aktivitet och en sund livsstil för att uppnå hållbar viktnedgång och bibehålla en god hälsa.

Sammanfattningsvis kan en ökad ämnesomsättning vara fördelaktig för viktnedgång genom att öka kaloriförbränningen, främja fettförbränning och ge mer energi för fysisk aktivitet. Kom dock ihåg att det är en kombination av olika faktorer som leder till framgångsrik och hållbar viktnedgång.

För att man ska nå snabba och långvariga resultat med sin viktminskning så kan man öka ämnesomsättningen med olika produkter som bland annat innehåller synefrin.  De bästa tillverkarna har noga valt ut ett antal extrakt som tillsammans skapar ett effektivt och snabbt sätt att gå ner i vikt, samt utan dem biverkningar som kan uppkomma med andra produkter.

Dessa produkter kan ge snabba resultat, men eftersom alla är unika i både personlighet och kropp så varierar resultaten från person till person. Därför rekommenderar vi att använda dessa typer av produkter åtminstone 1-3 månader för bästa resultat.

Varukorg