Nyttiga kex ?

 
Hallå,

Jag måste bara dela med mig av ett supergott recept på nyttiga kex/knäckebröd. Initialt försökte jag baka nåt till min son som bara älskar att knapra på kex..eller ja det mesta egentligen. Jag vill ju gärna veta vad han stoppar i sig eftersom det finns risk för att han stoppar i sig stora mängder när han gillar nåt ? så jag bestämde mig för att försöka baka egna kex. Nu när de är klara så förstår jag ju att även jag kan äta dessa, som mellanmål, till frukosten eller kvällsmackan. Supernyttiga och goda. Här kommer receptet:

2 dl Dinkelflingor

2 dl vatten

1/5 dl olja

1 dl Urkärnade dadlar

1dl solroskärnor

1 dl pumpakärnor

1 dl linfrön

1/2 dl tranbär

Blanda ihop allt till en massa i en skål och bred sedan ut massan på en plåt med bakplåtspapper. Lägg in i ugnen på 150 grader . Ta ut efter 10 min och skär med kniv ut fina rutor. Lägg sedan in i ugnen igen i ca 50 min. Tadaaaa…hemmagjorda kex?

\"\"

\"\"
\"\"

\"\"

Varukorg